“Jong geleerd, is oud gedaan”
Al van jongs af aan was Laurens Couwels begeesterd door chocolade. We nemen u mee naar het prille begin.

2019
“Laurens Pralines” viert zijn 25ste verjaardag met een feestelijke open atelierdag én de presentatie van alweer een splinternieuwe praline.
2019
We steken ons website in een nieuw jasje.

2018
Laurens Pralines behaalt “de Smiley” van het FAVV. Dit is de hoogst mogelijke quotering qua hygiëne die het Federale voedselagentschap toekent.

2019
Unizo kent ons het “Handmade in Belgium”-label toe. Een mooie erkenning van ons ambacht.
2017
Callebaut introduceert een nieuwe smaak: de “Gold”. Heerlijk van smaak en prachtig om te zien met zijn kleur van warm karamel, zacht oranje en een tikkeltje goud.
2018
Dankzij de “ruby bean” voorziet Callebaut ons voortaan ook van roze chocolade: de “Ruby”. Gekenmerkt door een unieke fruitige smaak en verse, zure toetsen. En heel dankbaar om creatief mee aan de slag te gaan.

2013
Een frisse wind waait de winkel van Laurens binnen: “enter Emily”! Voortaan staat zij aan Laurens’ zijde en helpt ze de klanten bij het samenstellen van een prachtige ballotin gevuld met de heerlijkste smaken.

2015
Omdat Laurens het jammer vindt dat mensen voor een gesloten deur staan en op hun honger moeten blijven zitten, introduceert hij een automaat met pralines.

1994
“Laurens Pralines” wordt boven het doopvont gehouden in de garage van Laurens’ ouders.
2011
1 eeuw chocolade van Callebaut!
1992
Laurens gaat aan de slag bij de bekende Antwerpse chocolatier “DelRey”.
1993
Laurens timmert verder aan zijn carrière en gaat aan de slag bij Gundi. Tijdens zijn legerdienst stopt deze laatste echter met het bedrijf. Dit betekent voor Laurens een kantelpunt. Hij besluit om er zelf voor te gaan.
1991
Laurens studeert af aan de PIVA in Antwerpen en behaalt er zijn diploma “Confiserie”.

1991
Laurens volgt stages aan de “Ecole Lenôtre de Paris” en de “Ecole National Superieur de Patisserie” in Yssigneaux.

1911
De geboorte van de Finest Belgian Chocolate van Callebaut. Dit is de chocolade waarmee Laurens al zijn creaties vormgeeft.
1990
Bij Laurens’ thuis zien zijn eerste pralines het levenslicht.
1528
Cortés brengt de eerste cacaobonen mee naar Spanje nadat hij Mexico veroverde.
1671
De kok van César de Choiseul, graaf van Plessis-Praslin, creëert de eerste praline.
250 – 900
Cacao en chocolade spelen een belangrijke rol in de Mayacultuur en -religie. Cacao wordt zelfs als betaalmiddel ingezet.
1502
Columbus mist de boot wanneer hij geen verdere aandacht schenkt aan het bittere, kruidige brouwsel van cacaobonen dat de inboorlingen van Guanja hem aanbieden.
2000 voor Christus
Inwoners van een klein dorpje in de Ulúa-vallei in Honduras bereiden Xocoatl, de oorspronkelijke chocoladedrank.
ONZE NIEUWSBRIEF
Schrijf je in voor onze zoete nieuwtjes.